dimecres, 16 de gener del 2008

Rifondazione Comunista i els zingari

Parafrejant de André, un any de Roma vol dir, com a mínim si un hi viu dins, aprendre el dialecte. És per això que obro una nova secció al blog, que potser l'anima una mica, vista l'abandonament dels darrers mesos. La secció es diu "certe vorte pare che er monno gira alla rovescia", amb l'objectiu d'informar sobre aquelles noticies d'Itàlia que dificilment podem entendre des d'aquí. I el que és pitjor, dificilment les entenen allà mateix, perquè algunes vegades sembla que el mon giri al revés.

Fa una setmana "el Jaume", m'enviava la següent noticia:

Roma aprueba autobuses escolares separados para niños gitanos
El pleno de un distrito municipal de Roma ha aprobado una moción presentada por el partido Refundación Comunista en la que se pide al concejal para las escuelas que se separen a los niños gitanos en los autobuses escolares, debido a enfrentamientos registrados en los últimos días.

`
La noticia és sense cap mena de dubte sorprenent, doncs la moció ha estat aprovada amb els vots d'Alianza Nazionale (extrema dreta), Sinistra democratica (l'escissió a l'esquerra dels socialdemocrates) i Rifondazione Comunista. Tota una oportunitat pel Partito Democratico, per fer-ne la demagògia possible. Els comunistes a Italia han defensat i defensen sempre la integració de la comunitat rom. De fet el conseller Lucio Conte, ha estat convidat a dimitir per part del secretari de Rifondazione de Roma. Com a informació trascendental, recordar que el mencionat districte era el meu districte veí!

Més informació

2 comentaris:

angelsmcastells ha dit...

Hola, Antoni-Italo! Ja que tens contactes sovintejats amb Itàlia, per què no t'enteres bé del que passa a La Sapienza? Crec que és força important i en tot cas, no fa cap nosa! Ja ens diràs el qué! Una abraçada,
àngels

Jaume ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.